Kamari-info

Mikä on Nuorkauppakamari?

Nuorkauppakamari on kansainvälinen, alle 40-vuotiaiden nuorten aikuisten kansainvälinen johtamistaitoja, sosiaalista vastuuta, yrittäjyyttä ja yksilön osaamista kehittävä kouluttautumisjärjestö.

Suomen Nuorkauppakamarit on perustettu 1957 -Suomen Nuorkauppakamari ry muodostuu yhteensä 73 Suomessa toimivasta paikallisesta nuorkauppakamarista. Varsinaisia jäseniä siinä on 2500 ja yhdessä alumnien kanssa 5000. Suomen Nuorkauppakamarit on kansainvälisen kattojärjestön, Junior Chamber International, jäsenjärjestö. Globaalisti nuorkauppakamari toimii 115 maassa ja jäseniä on yhteensä yli 200 000. Suomessa kamarit jakautuvat neljään alueelliseen yhdistykseen, jotka tukevat alueensa paikalliskamareiden toimintaa.

Nuorkauppakamaritoiminta perustuu tekemällä oppimiseen ja itsensä kehittämiseen. Nuorkauppakamarit ovat kukin erilaisia, mutta toiminnan ydin muodostuu säännöllisestä toiminnasta kuten kuukausitapahtumat ja -kokoukset sekä erilaiset projektit. Kuukausitapahtumat ovat yleensä jäsenistön koulutustilaisuuksia, businestreffejä, tutustumis­käyntejä mielenkiintoisiin kohteisiin tai rentoja illanviettoja toisiin tutustuen. Järjestö tarjoaa verkostoja paikallisesti, alueellisesti, kansallisesti ja kansainvälisesti.

Tutustu lisää: Suomen Nuorkauppakamarit ry sekä Junior Chamber International

 

Vammalan Nuorkauppakamari

Vammalan Nuorkauppakamari on perustettu 1969 ja on yksi vanhimpia edelleen alkuperäisellä nimellään toimivia kamareita -ja harvoja kahden läänin alueella toimivia paikalliskamareita. Vammalan kamari on saanut alkunsa Vammalasta ja ajan saatossa kamarin maantietellinen toimialue on laajentunut Sastamalan lisäksi Punkalaitumelle ja Huittisten läntistä aluetta myöten. Kamari toimii siis sekä Pirkanmaan että Satakunnan alueen rajalla kuuluen C-alueeseen.

ARVOT
Vaikutamme positiivisesti.
Olemme avoimia.
Kehitymme yhdessä.

MISSIO
Järjestämme yhdessä toimintaa, jonka tarkoituksena on kehittää jäsenistöämme ja toimintaympäristöämme.

VISIO
Olemme Sastamalan alueen tulevaisuuden toimijoiden yhdistäjä. Elinvoimainen ja innovatiivinen kumppani luoden monipuolista toimintaa kehittäen tekijöitään.

 

Vammalan toiminnan tavoitteena on kehittää jäsenistöään, itse kamaria ja alueellista elinkeinoelämää sekä yhteiskuntaa koulutuksien, projektien sekä tapahtumien kautta. Vuoden 2018 keulana on kamarimme näkyvä positiivinen Sastamalan alueen kehittämiseen keskittyvä Lempee Sastamala-projekti sekä erilaiset koulutukset. Lempee Sastamala on saanut Joutsenten Reirri ry:n rahoitusta ensimmäiselle toimintavuodelleen.

Vammalan kamarin jäsenistö koostuu koejäsenistä, jäsenistä, kunniajäsenistä ja senaattoreista. Pyrimme positiivisuuden ja ennakkoluulottoman asenteen kautta vaikuttamaan toiminta-alueeseemme sekä näkymään muiden nuorkauppakamareiden joukossa vahvalla asenteella. Pienemmistä paikkakunnista koostuvan alueen pippurinen kamari luovii isoa nopeammin eri toimijoiden parissa kehittäen yhteistyötä tehokkaasti.

Vammalan Nuorkauppakamarin toiminta antaa jäsenilleen monipuolisia työkaluja itsensä kehittämiseen, elinikäiseen oppimiseen ja projektityöskentelyyn. Parhaiten nuorkauppakamaritoiminnasta saa hyötyjä itselleen, kun on aktiivisesti mukana toiminnassa – mukana tapahtumissa, projekteissa tai hallituksessa. Joku on joskus sanonut, että parasta nuorkauppakamarin toiminnassa on samanhenkiset ihmiset, yhteisöllisyys ja laajat verkostot, joista on usein iloa niin työ- kuin vapaa-ajallekin. Turhaan ei sanota että mitä enemmän annat, sen enemmän saat.

Kymmenen syytä tulla mukaan toimintaan:

1. Nuorkauppakamarijärjestö tarjoaa jäsenilleen laadukasta koulutusta muun muassa myynnistä, markkinoinnista, projektinhallinnasta, työhyvinvoinnista ja johtamisesta.

2. Aktiivinen osallistuminen järjestön erilaisessa tekemisessä  opettaa jäsenillemme projektityöskentelyä, johtamista, ihmisten motivoimista, markkinointia, suunnittelua, esiintymistaitoa, koulutusten toteuttamista ja monia muita työelämätaitoja. Voit itse vaikuttaa kamarin toimintaan tuomalla omia mielenkiinnon kohteitasi mukaan toimintaan.

3. Nuorkauppakamarissa yhtä hallitusvirkaa hoidetaan vain vuoden verran. Kun tehtävä vaihtuu vuosittain, oppii aina uutta: tiedottamista, kamarin vetämistä, yhteiskunnallisten suhteiden luomista, hyväntekeväisyyttä, kouluttamista tai vaikkapa kansainvälisyyttä.

4. Nuorkauppakamarissa johtaminen perustuu taitoihin, ei työelämän tavoin asemaan. Yksilön ominaisuudet ja rohkeus painavat meillä käyntikorttia enemmän. Omia taitojaan voi testata ja kehittää monin eri tavoin – ja epäonnistuminen on sallittua. Tässä harrastuksessa voi myös kokeilla aivan eri asioita kuin omassa työssään. Joskus työelämän muutos voi lähteä kamarin kautta löytyneen innostuksen myötä.

5. Nuorkauppakamarin jäsenmaksu kuten myös maksulliset koulutukset ovat ammattitaitoasi kehittävinä ja täydentävinä vähennyskelpoisia verotuksessa. (Huom! Poikkeavuuksia eri verotusalueilla.) Työnantajasi voi tukea harrastustasi -helppo tapa kouluttaa henkilöstöä on tehdä se kamariharrastuksen kautta.

6. Nuorkauppakamari on noin 5 000 suomalaisen ja 400.000 kansainvälisen vaikuttajan kontaktiverkko, jota jokainen jäsen voi hyödyntää esimerkiksi solmimalla verkostoja, kokemuksia vaihtamalla ja yhteistyöllä.

7. Monet nuorkauppakamariaikana solmitut ystävyyssuhteet – kotimaassa tai ulkomailla – kestävät koko eliniän.

8. Nuorkauppakamarin alueellisissa ja kansallisissa kokouksissa on huippuluokan ohjelmaa niin järjestön jäsenille, kuin heidän perheilleenkin. Siksi järjestötoiminta on virkistävä harrastus, jossa yhdistyvät koulutus, vapaa-aika ja perhe.

9. Homehtuvatko juhlavaatteesi vaatekaapissa? Monissa nuorkauppakamarin tilaisuuksissa ja kokouksissa iltajuhlien pukukoodi on tumma puku / juhlapuku. Juhlissa on hyvää ruokaa, ikimuistoiset puitteet ja paljon samanhenkisiä nuoria pitämässä hauskaa.

10. Toimintaan on helppo tulla mukaan! Nuorkauppakamari järjestää uusille jäsenille START-koulutuksen, jossa kerrotaan järjestön tavoitteista ja toiminnasta. Lisätietoja toiminnastamme saat sivultamme sekä kansallisen nuorkauppakamarijärjestön nettisivuilta.

Haemme vuosittain uusia koejäseniä mukaan toimintaamme!